Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

Ismét megrendezésre kerül Bacsis Retro Számítógép kiállítása, ráadásul nagyobb lesz mint korábban!

 

Ha nem tudod, miről van szó, és érdekelnek a retró PC-k - és ha itt vagy, ez esélyes - akkor olvass tovább!

 

 

Bővebben...

A teszt a számítógépünk talán legtöbbet nyúzott kiegészítőit veszi alapul, a kis rágcsálónkat és azt az eszközt, amin általában a kakaó és egyéb nyalánkságok landolnak. Hogy mindenki tisztán lásson: egy egér és billentyűzet párost próbáltam ki egy itthon nem túl ismert cég ajánlataiból, ez a cég pedig a címben is említett Modecom.

 

 

Bővebben...

Naponta használjuk, munkánk elvégzéséhez, pénzügyeink intézéséhez, de akár csak kedvtelésből. Ugye, hogy szinte az élet minden szegletét átszőtte? Na de vajon tudjuk, hogy miért és hogyan indult az előmenetele? És azt, hogy milyen óriási ötlettel tudott világméretűvé vállin? Mindenki látott már térfigyelő kamerákat, vagy vett fel pénzt az automatából, de azt is tudjuk, hogy mindez az internet segítségével működött?

 

Bővebben...

Az internet terjedése kishazánkban is elég erőteljes. A sebesség ugyan nem éri el az európai átlagot, de a lefedettség már jól alakul. És mióta egyre több családban van egynél több internet képes eszköz (hagyományos számítógép, laptop, netbook, tábla pc, mobiltelefon) azóta a legtöbb háztartásban van router is. Viszont ezen hasznos kis eszközöket tudni kell jól és hatékonyan beállítani is, hogy maximálisan kihasználhassuk a tudásukat.

Nézzük bővebben!

Bővebben...

altManapság az internet már az élet minden területén jelen van. Ott nézzük meg az időjárást, a híreket, tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, családunkkal, tervezzük a nyaralásunkat, vagy épp rendelünk valamit. Most erről az utóbbiról osztanék meg néhány hasznos gondolatot!

Bővebben...

 altA tuning egy olyan misztikus tevékenység, ami hozzáértő kezekben szabadít fel gépünkből extra teljesítményt. Sokan idegenkednek tőle, vagy épp ellenkezőleg: ész nélkül tuningolnak minden hardvert, amit csak tudnak. Ebben az írásban kicsi körüljárom a témát: Mit érdemes tuningolni és hogyan illetve mit érünk el a különböző hardverek tuningjával. Nézzük!

Bővebben...

altAz SSD egy nem túl elterjedt és főleg nem túl olcsó új technológia. Az új kicsit erős kifejezés, mert már jó pár éve létező termék, de mostanában csökkenő ára és növekvő megbízhatósága illetve teljesítménye miatt az otthoni felhasználók is elgondolkodnak rajta. Akik eddig még nem gondoltak rá, illetve akik csak drága, és kicsi adattárolót látnak benne, azok feltétlenül olvassanak tovább!
 

Bővebben...

  Az ember történelmével egyidős a rajz és az írás készség. Gondolatainkat mindig is szerettük megjeleníteni a barlangok falán, festővásznon, papíron. Az ember szépen rajzol, vagy ha kell ír, de lassú! A technika fejlődése ezen a téren sem állhatott meg, létrehozták a kezdetleges nyomtatókat...

Ma már szinte minden háztartásban megtalálhatók,
hiszen akár 10 000 forintért vehetünk magunknak minőségi készüléket! Felhasználási területük meglehetősen kiterjedt, használhatjuk fotók, hivatalos iratok nyomtatására, de akár egy áramkör tervet is megvalósíthatunk vele, speciális papírral! Az otthoni felhasználók által jelenleg leginkább használt nyomtatók Tintasugarasok, vagy Lézeresek.

Mért veszélyesek a régi lézeres nyomtatók? Mért olyan drága a tintasugarasunkba a tinta?

Nézzünk csak utána!

Bővebben...

altAz, hogy a Windows a telepítés pillanatától egyre lassul, mindenki számára ismert tény. De hogy pontosan miért van ez, és főleg, hogy tehetünk is ellene, az már nem ennyire nyilvánvaló. Sok mindenen múlik a gép sebessége és a BOOT- idő is.

Bővebben...

altEzzel a művelettel nem mindenki találkozik, aki számítógépet használ. Nem gyakran van rá szükség, de ha mégis, akkor az alaplapunk múlik rajta, hogy szakszerűen végezzük-e el. Lássuk, mi is ez a folyamat, mért van rá szükség és hogyan ne rontsuk el!

Bővebben...

Napi Humor-Bit

- Hogy fognak kezdődni 50 év múlva a mesék?
- Egyszer volt, hol nem volt az operációs rendszeren is túl...

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi