Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

altManapság az internet már az élet minden területén jelen van. Ott nézzük meg az időjárást, a híreket, tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, családunkkal, tervezzük a nyaralásunkat, vagy épp rendelünk valamit. Most erről az utóbbiról osztanék meg néhány hasznos gondolatot!

 
Az internetes rendelés már mindennapi dolog nálunk is, azzal a különbséggel, hogy Magyarországon az online fizetés (pl. PayPal rendszer) helyett az utánvétes fizetés vagy az előre-utalás a mérvadó. Előbbi kétségtelen előnye, hogy mivel csak a termék kézhezvételekor kell fizetnünk, ezért ez jobban hasonlít a normál, üzletben való vásárláshoz, és biztonságosabb is. 
 
Viszont több lényeges különbség is van a hagyományos és az internetes vásárlás között. Bontsuk kétfelé a vásárlásokat: Új és Használt termékekre!
 
Új termék vásárlása
 
Az első és legfontosabb, hogy egy üzletben a kezünkbe foghatjuk a terméket, felvilágosítást kérhetünk az eladóktól és ki is bonthatjuk vagy ki is próbálhatjuk a terméket. (persze nem mindent!) Ezzel szemben az interneten nem biztos, hogy minden kérdésre válasz kapunk az adott oldalon, ahonnan rendelnénk a terméket. Sok esetben pontatlanok a termék információi, sőt nem ritkán kimondottan félrevezetőek. A neten más oldalakon is utánanézhetünk az árunak, de azért kényelmesebb lenne, ha minden információt egy helyen megtalálnánk. Fontos kérdés a házhozszállítás költsége is, mivel sok oldal árai olcsóbbak a konkurenseiknél, cserébe a szállítás drágább. Mivel a webáruházak úgy szaporodnak, mint eső után a gyomnövények, így a legjobb, amit tanácsolni tudok, hogy olyan helyről rendeljünk, ahonnan már korábban is tettük, vagy személyes ismerősünk ajánlotta. Természetesen nem kell a legrosszabbat feltételezni rögtön az ismeretlen online boltokról, de nem árt az óvatosság.
 

altHasználtat a netről

 

 A netes vásárlás legnagyobb veszélye, hogy az anonimitást kihasználva, előszeretettel vernek át minket. Magyarországon egyre inkább divatba jönnek a használt termékek adás-vételével foglalkozó weboldalak. Mivel itt minden felhasználó maga bonyolítja az üzletét, így magasabb a rizikófaktor is. Ha csak tehetjük, ne adjunk fel/át előre pénzt, amíg meg nem kaptuk, amiért fizettünk! Ezeken az oldalakon mindig nyilvántartják a regisztrált eladók korábbi tranzakcióit, és az azokra adott pozitív vagy negatív értékelését. Ne legyünk lusták utánajárni, hogy az eladónk megbízható-e mások szerint. A vásárlás előtt mindig kérdezzünk meg mindent, amire a termékkel kapcsolatban kíváncsiak vagyunk, mert könnyen érhet kellemetlen meglepetés. A személyes átvétel előnyösebb, mint bármilyen futárszolgálat, vagy a posta, mert egy használt termék sérülése esetén nincs kihez fordulni, nincs garancia, sem pénzvisszafizetés. Az ilyen oldalakon szerencsére az eladók nagy része becsületes, de nem árt ébernek lenni, mint mindig, ha idegentől veszünk bármit. Használt terméknél, ha gyanúsan olcsó, akkor jusson eszünkbe, hogy akár nem legális forrásból származó termék is lehet, amit mi jóhiszeműen megvásárlunk.

 
Tehát összegezve: A netes vásárlás jó dolog, de legyünk résen, hogy tényleg mi járjunk jól vele!

 

Sajnos nincs jogod kommentálni itt.

Napi Humor-Bit

Minden program tartalmaz legalább:

- egy feltételt
- egy változót
- egy ciklust
- és egy hibát...

Oldalainkat 53 vendég és 0 tag böngészi