Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

Ismét megrendezésre kerül Bacsis Retro Számítógép kiállítása, ráadásul nagyobb lesz mint korábban!

 

Ha nem tudod, miről van szó, és érdekelnek a retró PC-k - és ha itt vagy, ez esélyes - akkor olvass tovább!

 

 

Akinek új lenne a Bacsis név, az egy kő alatt élt az elmúlt jópár évben. Én először 8 éve, a lekvár, mint hűtőpaszta kísérlet kapcsán olvastam a nevét, azóta retró és retró-tuning témában meghatározó lett ez a név, több fórumbeszélgetésben szóba kerül, mint kishazánk egyik nagy retró gyüjtője. Én a Prohardver! lapcsalád fórumaiból ismerem a munkásságát, de lehet, hogy más fórumokon is hagyott már nyomot! Idén harmadik alkalommal rendez meg egy saját szervezésű retró számítógép kiállítást, ennek részleteiről szól ez a kis írás! Következzen Bacsis kedvcsináló írása az eseményről:

 

"Szűk 1 évvel ezelőtt tartottam meg a második BRSZK partit, azaz a „Bacsis Retroszámítógép-Kiállítását”.

 

Két kiállítás után még több tapasztalattal vágtam bele a harmadik kiállítás megszervezésébe. Természetesen a látogatók javaslatait igyekeztem megfogadni, és ezt a harmadik kiállítást úgy szervezem meg, hogy felül tudja múlni, nem csak az első, de a második, tavalyi kiállításomat is!

Így idén megtekinthető lesz működésközben Atari ST,C64,HT-1080Z és Amiga 1200-as számítógép is.

 

Persze az x86 alapú gépek terén is tovább fog erősödni a rendezvény, így x86 alapú gépekből is már több, mint 40 számítógép lesz kiállítva, nem csak asztali, hanem laptop kivitelben is. Így összesen körülbelül 50 gépet lehet majd megtekinteni, illetve kipróbálni.

Elsősorban a 25 évnél idősebb számítógépek terén lesz bővülés.

 

Akik korábban is ellátogattak a kiállításra, azoknak is érdemes újra ellátogatni, mert nem csak az újonnan kiállított gépek lesznek az újdonságok, hanem a korábban kiállított gépeken lévő játékok is bővülni fognak, így még több játék lesz kipróbálható.

Újdonság lesz, hogy idén lesz egy retro tuning sarok, kifejezetten a látogatók számára, azaz, ha valaki késztetést érez, és hoz magával hardvert, a helyszínen kipróbálhatja azok képességeit akár a nagyközönség előtt.

 

Természetesen a multiplayer sarok is jelen lesz, így továbbra is lehetőség nyílik az első többjátékos módot kínáló játékok kipróbálása. De a kiállított gépeken felül, a korábban is bemutatásra kerülő több, mint 250db-os CPU gyűjtemény,

 

és a kiállított VGA kártyák is bővülni fognak.

 

A helyszín nem változott a tavalyihoz képest, továbbra is Füle Széchenyi I. u. 36, művelődési ház.

 

Az időpont pedig: 2017. május. 20-21.

 

Azaz, eme sorok publikálásakor még van bő 2 hét a műsorig, tehát szerintem neked, kedves olvasó, bőven van időd, hogy megszervezd a programod, hogy el tudj jönni a kiállításomra. :-)

 

 

 

A következő 2 hét nekem is elég zsúfolt lesz, hiszen a gépek karbantartása még folyamatban van. Ezekről a blogomban folyamatosan fogok kisebb beszámolókat készíteni, amit szintén érdemes lehet követni.

 

Remélem, idén is sokan ellátogattok Fülére!

 

Bacsis"

Sajnos nincs jogod kommentálni itt.

Napi Humor-Bit

- Valaki nem tud egy jó mp3-as lejátszót?
- Winamp.
- Neem, hordozhatót, kicsit.
- Winamp.zip

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi