Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

A teszt a számítógépünk talán legtöbbet nyúzott kiegészítőit veszi alapul, a kis rágcsálónkat és azt az eszközt, amin általában a kakaó és egyéb nyalánkságok landolnak. Hogy mindenki tisztán lásson: egy egér és billentyűzet párost próbáltam ki egy itthon nem túl ismert cég ajánlataiból, ez a cég pedig a címben is említett Modecom.

 

 

Egy kis cégismertető:

A lengyel székhelyű cégről annyit érdemes tudni, hogy 1999-ben alapult és eleinte csak számítógépházak és tápegységek gyártásával foglalkoztak. 2001-ben Kínában is nyitottak egy gyárat, majd 2003-ban belevágtak a multimédiás hangrendszerek gyártásába. A cég azóta is növekedik, egyre többféle számítástechnikai perifériát állítanak elő, kisebb nagyobb sikerrel.

 

Hazánkban talán nem a legismertebb márkanevek egyike, de abszolút nem nevezhetjük ismeretlennek.

 

Kezdjük a tesztet a rágcsálóval. Gamer egérnek nem mondható de kinézetre ez az irány lenne. Több változat is megtalálható már itthon. Számomra kifejezetten egy típus nyerte meg tetszésem a képek alapján, így elhatároztam, hogy ebbe fogok beruházni!

MODE COM MC-GM1 Volcano vezetékes optikai egér ennek van egy vezeték nélküli verziója is ami MODE COM MC-WGM1 Volcano típus néven fut.

Mivel előbbit teszteltük így a másik adataira nem is térnék ki, viszont aki előnyben részesíti a vezeték nélküli technikát annak nem jelenthet majd gondot, hogy a két termék közt alig pár száz forintos különbség van.

 

Néhány adat az egérről:

- Szenzor: Optikai

- Felbontás: 800-1200-1600-2400 DPI

- Csatlakozó: USB

- USB Kábel hossz: 180 cm

- Méretek: 125,50 x 73,40 x39 mm

- OS: Windows 2000/XP/Win7/Vista; Linux

- Tömeg: 96,6 g

- Tápellátás: USB 5V 100mA

 

Kicsit itt sorba kivesézem a dolgokat:

Szenzor szépen teszi a dolgát fentebb leírt felbontásokra képes, amit az egérgörgő mögött elhelyezett +/- gombokkal állíthatunk. Az egér mérete a nagyobb kezű felhasználóknak is megfelelő lehet, mert nem mondható picinek. Az én normál méretű tenyeremnek pont tökéletes. Anyagfelhasználás szempontjából nem épp az elit kategória felé mentek el, de ezt tükrözi a jelenlegi 3000 Ft körüli ára is.

Panaszra mégsem lehet okunk, mert kényelmes nem túl kopogós, de nem is túl puha műanyagból készült. A műanyag illesztései szépek, sorja nincs és mindkét oldalán szellőzőnek álcázott minta is megtalálható. Piros és fekete színekben pompázik a kis egerentyű, az usb csatlakozója is igényesen kivitelezett és a kábel, aminek a hossza több mint elég, piros fekete szövettel be van vonva ami reméljük több éves nyúzás után is biztosítja majd a töretlenséget.

Rágcsálónkon 7 gomb található jobb és bal fül, oldalt egy előre vissza, scroll görgetés, +/- felbontás állítása. A gombok könnyen használhatók és nem kell pont "ott" nyomni, hogy érzékelje a kattintásunkat, sőt extrém szélen nyomva is reagálnak a gombok. A görgő és minden más is szépen használható.

Használata kellemes játékok és windows alatt is, az oldalt lévő funkció gombok pl böngészőben előre vagy visszaugrásra használhatók a görgő is jól működik, könnyen, halkan lehet vele görgetni és nem az a nagyon recsegős típus.

 

Egérkéről ennyit, most vegyük górcső alá azt, amit jelenleg is ütögetek a billentyűzet!

Itt is a Volcano típusnéven futó szintén 2 verzióban megtalálható terméket nézegettem, ami itt is "gamer" beütésben szenved, ami nem feltétlen rossz!

MODE COM MC-8000 Volcano, Magyar, 3500 Ft-os "drágább" verziót választottam, mert az "olcsóbb" kb 200Ft-al kevesebb változatban 20 multimédia gombal kevesebb van.

Illetve egyáltalán nincsenek média gombok. Ezt az árat szerintem megéri még akkor is, ha nem programozhatók a külön gombok.

Nekem nagyon tetszik ez a klaviatúra, igaz van pár betű, ami egy kicsit furcsa távolságra került, pl. az "ű" betű és a backspace mérete egy gomb széles, de ezen kívül más "hibát" nem tudok felhozni. A design magáért beszél, a plusz billentyűknek csak örülni lehet. Jobb oldalt a hangot, médiát tudjuk kezelni, bal oldalt a böngészőt, bal oldalt felül a start menü egyes programjait tudjuk elérni, jobb oldalt felül pedig a számítógép leállításával kapcsolatos funkciók érhetők el.

Ami meglepett design szempontjából, középen a V minta a kéztámasznál amint csatlakoztatjuk a billentyűzetet, szép kéken tud világítani, ami nem is túl zavaró mert sötétben sem vakuzza ki a szemet, viszont egy rosszpont neki, hogy kikapcsolt gépnél is világít tovább, így lesz egy éjjelifény a szobánkban! Lehet csak az én lapom miatt van, de lehet másik lappal is ezt csinálja, nálam lehet kikapcsolt gépnél is tölteni usb-n telefont. De az egér pl nem világít, kipróbáltam más usb aljzatban, ott is világított...

Pár funkció gombra kitérnék még itt, mert ezek számomra nagyon jól esnek! Egyik ilyen a Calculator, amivel egyből előhozhatjuk a számológépet, én sűrűbben használom és nem szeretem ha kint van ikonba, így ezzel egy gombnyomás és már elő is jött.

A másik a hangerő szabályzás, ami játékokon és médián belül is a számítógép fő hangerejét szabályozza, aminek azért örültem, mert a fülesemen nincs külön hangerő szabályzó és így játék alatt nem kell külön belőni a hangerőt.

Design nem szokványos billentyűzet forma, kissé szögletesített ami kellemes megjelenést kapott, a felülete lakk fekete a WASD és nyilak piros színt kaptak, ezzel is kiemelve a "gamer" funkciót vagy a játékosok érdeklődését próbálták meg felkelteni ezzel a kivitelezéssel.

A gombok finomak, puhák és itt sem kell pont középen nyomni, a space legcsücskén nyomva is könnyen leszalad, de épp annyira könnyen, hogy azért véletlenül ne üssük le, így a használata nagyon kellemes érzetet kelt.

Itthon elérhető a magyar és angol kiosztás is kinek mi felel meg jobban. Usb kábele vastag jó minőségű és elég hosszú.

 

Sokmást nem tudok írni, így a tesztet le is zárom egy rövid összesítővel vagy magénvéleménnyel!

A Modecom termékei nem okoztak csalódást, és aki ilyen árkategóriában szeretne magának egy jó egeret és billentyűzetet, annak mindenképpen csak ajánlani tudom, mert hozza egy jóval drágább kategória szintjét is.

Játékra és mindennapi felhasználásra tökéletes választás lehet, és nem kell eldugni sem, ha jön egy vendég, mert a design mindkét terméknél kifejezetten szemvonzó hatású.

A doboz ugyan nem rejt meglepetést sehol, igényesen be vannak csomagolva kulturált formában, de az egér és billentyűzet mellet sincs semmi plusz vagy extra igaz ilyen áron ezt azért már ne várjuk el :)

 

By Icecool

Hozzászólások  

 
0 #1 Beni 2015-02-02 16:44
Hogy lehet olyat beállítani az egeren hogy 1 kattintás az 2 kattintás legyen és ha nem lehet most fölöslegesen vettem meg? :(
 

Sajnos nincs jogod kommentálni itt.

Napi Humor-Bit

- Apu hogyan kerültem én erre a világra?
- Na jó fiam, erre a beszélgetésre előbb utóbb sort kellett keríteni, figyelj így történt: Apukád megismerte anyukádat egy chat-szobában, majd találkoztak egy cyber-kávézóban és anyukád a WC-n letöltött pár adatot apukád USB kulcsáról. Amikor apukád befejezte a letöltést, észre vette, hogy ezt megelőzően egyetlen tűzfal sem lett feltelepítve.
Ekkor már késő volt CANCEL, ESC gombok nyomkodására, mert a "Biztosan elkezdi a letöltést?" ablak le OK-zása már a Beállítások menüpont alatt ki lett pipálva. Anyukád antivírus programja régen volt frissítve ezért apukád "blaster-worm" vírusával nem tudott mit kezdeni.
Ekkor megnyomtuk az "Enter" billentyűt és kaptunk egy rendszerüzenetet ezzel a felirattal: "Maradék idő a letöltés befejezéséig 9 hónap...."

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi