Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

Üdv Emberek

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretem, ha egy hardvert nem csak arra tudok felhasználni, amire konkrétan tervezték. És itt most nem arra gondolok, hogy ha billeg az asztal, a lába alá teszünk egy ramot. Sokkal inkább olyasmire, mint amiről most fogok írni.

Ez a hardver a Logitech terméke, a Cordless Rumblepad, ami egy vezeték nélküli játékvezérlő kontroller. És ami a lényeg, az a hozzá tartozó szoftver, ami igazán okossá teszi a holmit. Képzeljük el a következő helyzetet: Másolgatunk a TotalCommanderben, közben szól a Winampból a muzsika, de hirtelen kedvünk támad megnézni valami videót. Ekkor bezárjuk a winampot, majd a TC-ből elindítjuk a videót. Akár bele is tekerhetünk a videóba, vagy megállíthatjuk, majd mikor vége, megint elindítjuk a zenét. Mindezt meg tudjuk tenni a hagyományostól eltérő módon, akár a TV előtt ülve a fotelből a Logitech kontroller jóvoltából. Ugyanis a kicsikének programozhatók a gombjai. De ez nem lenne nagy szám, ha nem tudna bonyolultabb billentyűkombinációkat is megjegyezni. És nem tudna profilokat létrehozni, és ezek között automatikusan váltani is, attól függően, hogy melyik EXE fájl fut éppen! A fenti példánál maradva kell 3 profil: Winamp, TC, MPlayer. Minden profilnál a 10 lehetséges gombra, és 2 analóg karra beprogramozzuk a legfontosabb műveleteket, plusz az ALT+TAB-ot is, és kész a távirányítónk! Nem igényel extra vevőt, de ugyanolyan sokoldalúan használható. Ráadásul bármikor átprogramozható, és korlátlan profillal bővíthető.

Mivel már régóta használom így az eszközt, gondoltam, megosztom másokkal is, hátha valaki más is lát benne fantáziát. Olcsó távirányító egy hasznos szoftvernek köszönhetően. Ráadásul, mivel a vevője nem infrás, így a hatótávolsága sokkal nagyobb, és nem igényel közvetlen rálátást, így a konyhából is felhangosíthatjuk a zenét, vagy válthatunk számot.

Kérdések, további ötletek kommentbe!

Sajnos nincs jogod kommentálni itt.

Napi Humor-Bit

- Hány ember kell egy orosz számítógép vezérléséhez?
- Négy: Egyik nézi a képernyőt, második ugrál a billyentyűkön ide-oda, harmadik tekeri a kurblit, negyedik meg rakja a szenet.

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi