Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

altMost, hogy sikerült eladnom a HD5770-emet, úgy döntöttem, hogy beruházok egy ASUS 6950 2GB-os felsőkategóriás kártyára. Mint mindig, most sem volt másképp, mire oda jutottam, hogy rendelném,  fogad az üzenet: nincs raktáron! Már most hozzá teszem, hogy 1 hetet kellett volna várnom és az enyém lehet, de én türelmetlen voltam és végezetül a SAPPHIRE egyazon termékére esett a választásom.

  

 

Nem mondhatom, hogy rossz vétel volt, mert amik hiányoznak, azokról tudtam, hogy nincsenek, viszont ami meglepett, hogy a 20G-s szériaszámút vettem, de ahhoz is járt Dirt 3 kulcs. Ennek kifejezetten örültem, mert végre van mivel kitámasztani a billegő asztalt, mert maga a játék nem sikeredett még csak jóra sem, szóval hozta a régi formáját. Na de nem erről szól most a cikkem. A kártya meglehetősen jól duruzsol, annak ellenére, hogy 65 fok felett még nem volt terhelés alatt. Teszteltem néhány közismert programmal és pár játékkal, nézzük:

Tesztkonfiguráció: Asus M5990X EVO, AMD Phenom II 955 3,6 Ghz, Kingston 2x4GB 1600 Mhz

Tesztprogram: 3D Mark 11: (Extreme teszt)  GPU Scores : 1412

Játékok: ( átlag FPS)

Call of Duty BlackOps: 59.915 FPS (Vertical Syn., Legjobb minőség, FullHD, 16x Anisotropic filtering) Remek,  korlátozás nélkül még bőven ment volna feljebb is.

StarCraft 2: 35.250 FPS (Vertical Syn., Legjobb minőség, FullHD, 16x Anisotropic filtering) Elfogadható, mert egyszerre 200 egységnél nem csoda, hogy lagg-ol.

GTA IV:  49.265 FPS (Vertical Syn., Magas minőség, FullHD, 16x Anisotropic filtering, 30-as látótávolság) Maradjunk annyiban, hogy meglepődtem… Azt tudtam, hogy a GTA-k nem a legjobban optimalizált PC-s játékok, de ennyire nem?! 60-as látótávnál már feleződik az érték...

Crysis 2: 23.230 FPS (Vertical Syn., Legjobb minőség, DirectX 11 FullHD, 16x Anisotropic filtering) Hála a virtuális tengernek, melyet a városban is kirajzol, de szerencsére azért a vertex shader fázis előtt kitöröl, de a tesszellált tenger még így is a geometriai shader fázisig számolódik, teljesen feleslegesen, hiszen a kész képkocán ennek semmi kihatása nem lesz. Hogy jobban érthető legyek, itt egy kép erről:

alt

Moddolás:

A címben már céloztam rá, de csak most fejtem ki a „bios-kapcsoló”-ban rejlő előnyöket. Röviden: nem lehetséges, révén ez nem referenciahűtős kártya, ezért meg sem próbáltam. Az viszont érdekelne, hogy miért nincs, és ha van akkor hol van a kapcsoló amivel kiválasztom melyik EEPROM-ról akarom használni a biost?

A következő cikkben a tuningról lesz bőségesen szó...

Sajnos nincs jogod kommentálni itt.

Napi Humor-Bit

- orosz internet szolgáltatót??
- Inter-NYET

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi